Chokladmoussetårta med kladdkaksbotten
Botten:
100 G Smör
3 dl Socker
1 Ägg
1 1/2 dl Mjöl
3 msk Kakao
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Rör ihop socker och ägg, vänd i smör, mjöl och kakao.
4. Smörj och bröa en springform och grädda i 20 min.
5. Medan botten gräddas, gör moussen till tårtan.
Chokladmousse:
400 G Ljus choklad
5 Äggulor
4 dl Grädde
Gör såhär:
1. smält chokladen i vattenbad. Vispa under tiden upp äggulorna.
2. När chokladen har smält och svalnat något, rör i lite i taget i äggulorna.
3. rör tills du fått en glansig och fin smet.
4. vispa grädden och vänd ner i chokladsmeten. låt detta stå kallt MINST 1 timme.
5. Låt chokladbotten ligga kvar i springformen, tag fram den kalla moussen och fördela över kakan.
Ställ kakan i kylskåp tills den skall serveras.