städa

Nu har jag rengjort inne på toan, dammtorkat, skurat toan, golvet, rubbet!
Kände dock att det inte var speciellt skönt att stå på knä och skura golvet, så nu har ryggen pajjat, great!
har även plockat undan tvätten, men ska lägga mig och vila ryggen en stund och sen hade jag tänkt att baka något gott tills ikväll, Marcus kanske kommer hit så då måste jag ju bjuda på något gott :)



Hade tänkt baka saffransbullar men såg att mamma inte köpt tillräckligt med saffran, skulle göra dubbel sats denna gång men har bara saffran för en sats på en halv liter mjölk, så det får vi ta sen :) :)

Pappa har varit snäll och fixat vagnen idag, däcken var lite vinda men det har han åtgärdat nu, tack till pappsen<3

Aja, hörs sen :)

läs!

Ett litet boktips, jag älskar verklighetsbaserade böcker och har precis börjat läsa denna :



Hittills är den kanonbra, så läs den!


30 November 2011

Godmorgon!
Marcus var så charmig som ringde och väckte mig där just före 10 någon gång, snällt va?
kunde såklart inte somna om så låg och vred mig i sängen tills klockan var kvart över 10, då var jag less.
Så klev upp och har precis fikat, funderar på att ställa mig och baka idag, vet inte riktigt vad jag ska hitta på, antingen blir det saffransbullar, snöbollar, chokladrutor eller något annat gott, hm, vi får se :)

Vilket skitväder det är idag! Plusgrader och regn, hur kul är de?
Jag vill ha snööööööö!! Jag vill ha en riktig jul!!
Börjar snart ge upp hoppet, seriöst, snart 1a december och vi har ingen snö?

aja, hörs sen :)

godkväll

orken kom aldrig idag, har sett klart hela säsong 4 av sex and the city, började se igår... hade sett klart alla avsnitt vid typ halv 5 idag? galet, aja.
När mamma kom hem gjorde vi spagetti och köttfärssås till middag, gott!
Hjälpte mamma att byta tyg på madrassen till kökssoffan, så nu är det svart, galet snyggt!
satte mig och såg värsta pojkväns akademien och ligger just nu i sängen och bara tar det lugnt, ska se någon film eller något hade jag väl tänkt :)





Min rygg/svank tar död på mig.. foglossningarna också för den delen, så fort jag anstränger mig liiiiite så får jag foglossningar, kul.
För att jag inte ska få ont måste jag typ ligga i sängen/soffan och inte röra mig. Hur kul är det då?

aja, hörs sen :)

 


29 November 2011

Hej!
Idag är det en sån där dag då jag har energi men orkar inte göra något, vill helst bara lägga mig och sova fastän jag inte är "sov-trött", vet inte riktigt vad som är felet idag. Hade tänkt att ställa mig och baka idag men lusten till det finns inte idag, kanske imorgon istället.

ska väl lägga mig och se sex and the city eller något och bara ta det lugnt en stund, energin och orken kanske kommer tillbaka.
Jag måste säga att det självklart är skönt att bara vara hemma men samtidigt kan det bli fruktansvärt långtråkigt, speciellt då jag är ensam hemma nästan hela dagarna. pappa jobbar eftermiddag denna vecka så han har farit till jobbet och mamma jobbar som en vanlig arbetsdag, så mycket tid spenderar jag ensam.
Marcus bor ju hemma hos sig dessutom så honom träffar jag inte heller ofta, så jag sitter 2 mil utanför Umeå och i princip bara går och väntar och väntar på att januari ska komma så lill skruttan vill komma ut!!
Åh vad jag längtar!
Förut längtade man till helgerna för att man själv var ledig, nu längtar jag till helgerna för att alla andra är lediga, bara för att få lite sällskap, sjukt va?
Någon som känt likadant?

aja, ska inte sitta och tråka ut er med sådana här inlägg, hörs!

28 November 2011

Hej! :)

Har städat undan lite småsaker på rummet och har legat och sett på tv, skön dag!
Ska börja med lite julgodis idag! :D
vet dock inte vad jag ska hitta på men något kul hade jag tänkt att göra! :)

hörs!


27 November 2011

Godkväll!
1:a advent idag! Känns konstigt utan snö.. men den kommer väl snart får vi hoppas! :D
Idag har det inte hänt så mycket, vaknade vid 11, moster kom hit och drack kaffe, sen for jag och mamma till stan för att gå på skyltsöndag, (fanns nästan ingenting, skit tråkigt!!!!) och när vi kom hem var det bara att fräscha till sig och fara till klubbstugan för att äta julgröt tillsammans med andra i byn :)
Mat + underhållning av barnen, mysigt! :D

Efter det har det inte hänt så mycket, har småpysslat och målat om två ramar, ska fortsätta med det imorgon :)

ptja, det var väl det som har hänt idag :)


26 November 2011

Godkväll!
Idag har det inte hänt mycket, har varit vaken sen kl 06.00 imorse, kul.
For och handlade med mamma och sen har det inte hänt så mycket,
min storebror kom hit med mat så vi har ätit tillsammans eftersom mamma och pappa är borta ikväll. :)

Sitter just nu ensam och ser "did you hear about the Morgans?" som går på tv, rolig lördagkväll, not.
aja, ska väl försöka hitta på något som är lite kul iallafall, kommer somna snart annars, haha.





måste ju visa mina fina saffransbullar, haha :)


hejhej

Jag vet att jag har blivit skittråkig och folk klagar på mig, men jag har ingenting speciellt att blogga om och det blir alldeles för tråkigt att läsa min blogg om jag berättar exakt vad jag gör på dagarna, oftast så städar jag, ser på film/serier eller något annat ointressant och jag tror inte att ni vill veta hur äckligt jag tycker att det är att städa toaletter osv?
Så ni får ha lite överseende med att det kommer tråkiga inlägg eller inga inlägg alls :-P

Men hur som haver, Molly åkte ur idol ikväll, rätt eller fel?
Jag tycker det var helt fel, Amanda borde ha åkt ut, hennes röst skär i mina öron, känns som om hon skriker när hon sjunger men jag kanske är tondöv, vad vet jag. :-P


Molly
VS
Amanda


vem skulle ha åkt ut?


Vecka 33 (32+0)


Såhär utvecklas bebisen denna vecka:
Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens position – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu så att huvudet lättare kommer ut under förlossningen. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig i och med att bebisen lägger på sig underhudsfett.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och fixerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.)

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.


25 November 2011

Hej på er! Har inte haft ork/tid att blogga idag,
har pysslat, planterat, handlat och stökat här hemma så nu har jag funnit mig lite tid att slänga upp ett inlägg!

Såhär blev resultatet av mitt pysslande:



Mamma köpte hem bl.a denna så jag kunde julpyssla,
väldigt simpelt att pyssla med så det passar
mig perfekt!


24 November 2011

Fick sova till klockan 12 idag!! Sov ca 12 timmar inatt, hur skönt var inte det? Välbehövt kan jag lova!
Har inte gjort så mycket idag, har pysslat men det är inte klart så ni får inte se resultatet idag, troligtvis imorgon :)

har slagit in mormors födelsedagspresent, hon fyller år idag så vi ska fara och gratta henne ikväll, GRATTIS MORMOR! :D :D



Nu ska jag se sex and the city och äta en apelsin, hörs sen :)


julpynt

Idag har jag börjat att julpynta, men huvudet var så segt så tappade all ork och energi men har iaf ställt fram några tomtar osv, en början iallafall, haha.
Har även börjat pyssla, visar resultatet imorgon! :)

Har varit knäckt i princip hela dagen, efter middagen la jag mig i soffan och somnade inom 15 min, fick sova i kanske 1-2 timmar, minns inte när jag vaknade och minns inte heller när jag somnade.
tecken på att man va trött kanske?

ska försöka hålla mig vaken i en stund till så jag kanske får sova hela natten iallafall, skulle vara skönt!

aja, natti natti!

23 November 2011

Hej!
Har varit på sista föräldraträffen idag, det gick bra, vi pratade om smärtlindring och sedan gjorde vi olika andningsövningar. :)
Känns typ trist att det inte är några fler träffar, men men, det är ju snart jul så jag får sysselsätta mig med annat :)

hade tänkt att börja städa när jag kom hem men var så trött att jag la mig och såg sex and the city en stund och gjorde sedan lunch så ska väl börja städa snart, kändes inte kul alls..

har varit vaken sen kvart i 4 imorse, en bökig bebis = ingen sömn alls!
Jag blev så irriterad på att hon rörde sig som en liten galning att jag fick lov att räkna alla sparkar och kan ni gissa hur många sparkar det var? 126 stycken!!!! Just efter varandra med någon sekunds mellanrum och tillslut blev jag så less så jag fick lov att lägga mig på rygg så jag kunde få vila en liten stund iaf, kände inte sparkarna lika mycket då så jag vet inte hur många sparkar det var egentligen, skulle väl tippa på 200 kanske?

Viiiiild bebis, haha :)



22 November 2011

Godmorgon eller ska man säga goddag kanske?
Gårdagen var kanon, for till tandläkaren först, åkte ner på stan, lunchade med mamma och träffade sedan Nadja :)
Vi gick runt och kikade lite, hon skulle äta, sen gick vi, drack en kopp varm choklad och sedan for vi hem till henne och André i holmsund, där blev det middag och sen for vi tillbaka till stan för att se Breaking Dawn!!!! hur awesome som helst juh! :D :D




Taggar att det är ett år kvar innan sista delen kommer ut.. värt.

Somnade kring halv 1 inatt och sov enda till halv 12 idag! det behövdes!
Nu ska jag fika och sen ska jag göra saffransbullar med mandelmassa, nam nam! :D

Marcus kommer hit ikväll också, mys! :)
Imorgon är det sista föräldraträffen som gäller, så vi får se vad vi ska göra då :)

aja, hare gött!

21 November 2011

Godmorgon!
sitter just nu och äter frukost, gott!
Ska till stan idag, först till tandläkaren, sen ska jag möta Nadja på stan, kolla lite julklappar och sen får vi se,
kanske ska på bio eller så åker jag hem med pappa, vi får se vart dagen tar oss!

All snö som kom igår är borta nu, det var kul så länge det varade, hur länge ska vi få vänta nu då tills nästa gång snön kommer? åååh.. frustrerande..

aja, hörs sen! :)

VILL SEEEEE!!!



ska kanske gå och se breaking dawn ikväll, är sååååå jävla taggad :D :D :D :D :D

20 November 2011

Goddag!
vet ni? DET SNÖAR!!!! ÄNTLIGEN!!
Äntligen kan man få den riktiga julkänslan! :D :D :D

satt och lyssnade på Peter Jöback - Snön föll och tittade ut genom fönstret och ni tror inte att det snöade då? Helt underbart! :D


titta vad jag har gjort idag!!
Första julklapparna är inslagna!

SNÖÖÖÖÖ :D :D :D


Lista V. 32

Du vet att du är höggravid när:

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du behöver hjälp när du ska ta dig ur bilen.
- Det inte längre hjälper att ”smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån. 
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp. 
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören. 
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
-
När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan. - inte från soffan eller sängen men från golvet har det hänt.
- När man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.
-
När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig. 
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga ”kärrningskorna”

- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.

- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet. (har hänt ja..)
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat…
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner. (När jag sätter mig ibland)
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion. 
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande…
- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå. 
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen. (har inte lyckats träffa magen när jag ska låsa dörren men däremot har jag gått in i dörrar med magen..)
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.


19 November 2011

hej på er!
Har inte kunnat blogga, har varit utan internet sen igårkväll, kul va?
men nu är det fixat så tänkte berätta vad jag har gjort idag :)

Skulle egentligen fara och träna med mamma idag men det blev inte av utan vi for ner till stan, först på media markt och köpte en strykbräda och strykjärn, som ni säkert såg i tidningen så var det extrapris på de.
sen så for vi på rusta, träffade mormor, köpte en julklapp och sen for vi på coop och handlade lite :)

Efter det så åkte vi hem, har legat framför tv´n hela kvällen, ganska skönt faktiskt! :D
Har sett klart säsong 2 på sex and the city så har ingenting att se nu heller, great, ska försöka fixa något nytt snart!

Imorgon ska det snöa, ÄNTLIGEN! Hoppas och håller tummarna för att det kommer lite snö iaf! Vill ha vinter nu!


Vecka 32 (31+0)


såhär utvecklas bebben denna vecka:

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Den ökade mängden underhudsfett gör bebisens hud slätare och mjukare.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, ska testiklarna nu ha vandrat ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!


18 November 2011

godmorgon!
vaknade i princip nyss, har fått sova nästan hela natten, underbaaaaart!
ska försöka få i mig lite fika och se på sex and the city innan jag fortsätter med städningen. Är inne på säsong 2 av sex and the city, love it!



aja, har väl inte så mycket att berätta just nu, hörs!

helluuu

Vet ni vad? Jag har spelat bingolotto idag!! Första gången på aslänge och det är faktiskt kul ju!

Har varit liiite duktig idag, men bara lite. :)













Vi får se vad som händer imorgon, det beror på Marcus. haha :)
Imorgon går jag in i vecka 32, veckorna bara springer iväg känns det som? :D
underbart ju :D

Har börjat planera alla julklappar också, känns bra att vara i tid för en gångs skull, vill inte springa runt på stan som en tok i sådär vecka 36-37 och jaga julklappar.. känns inte så lockande måste jag säga!

Aja, ha det bäst, hörs imorgon :)


17 November 2011

hej!

har varit hos barnmorskan idag, gick bara bra, måste dock börja sköta kosten ännu bättre nu, kändes inte alls kul när jag ställde mig på vågen. ÅH JAG VILL TRÄNA!!!!
huvva, nu är det slut på de få onyttigheter jag unnade mig, men så får det bli!

Barnmorskan vet inte riktigt hur lillan ligger i magen just nu så har hon inte lagt till sig så barnmorskan kan känna att hon ligger rätt, blir det eventuellt ett ultraljud. Nästan så man hoppas att lillan inte lägger till sig rätt så man får se henne en sista gång innan hon kommer ut till oss, hihi :)




Ska springa ner till moster och hämta ett bälte som ska hjälpa mot foglossningarna, är lite smått less på dem nu..
Hörs sen! :)

godnatt

godkväll på er!
Tänkte bara tala om att jag lever, dagen har varit lååång men nu får man lägga sig och sova, underbart!
Lyckades somna och sova i 2 timmar idag, det tog sin lilla tid att somna men jag lyckades tillslut!
Har börjat´julstäda mitt rum också, ska fortsätta imorgon! :)

Imorgon ska vi till barnmorskan så vi får se om allt är som det ska vara :)
Skriver imorgon när jag kommer hem, natti natti! :) 

 

16 November 2011

Hej!
Har varit på föräldraträff idag igen, det gick bara bra, vi pratade om förlossningen osv :)
Ska börja skriva förlossningsplanen snart också =)


Det gick förvånadsvärt bra med tanke på den lilla sömn jag fick inatt. Marcus fick inte heller sova särskilt mycket, så han är nog lika trött som jag..
vet inte varför jag inte kunde sova, magen börjar bli riktigt klumpig, foglossningar, marcus som smaskar, fruktansvärt varmt på rummet osv. Har aldrig stört mig på Marcus smaskande förut men jag sover för lätt, vaknar för minsta lilla ljud så det är ju inte hans fel egentligen, även om jag kan bli arg för att han låter, haha.

Just nu ligger jag och ser kärlek på menyn bara för at se något, ska försöka sova en timme eller så nu.

Hörs sen!

15 November 2011

Hej på er!
Har precis fikat färdigt för 2a gången idag.. haha.
Ska snart fara till stan för att börja kolla lite julklappar och hälsa på storebror :)

Ska möta upp Johanna på stan så hon får göra mig sällskap idag :)

aja, har ingenting att berätta, hörs!

14 November 2011

Hej :)
Har just gjort mig klar för att åka in till stan och träffa Nadja, kommer bli mys! :)
Så länge sen man träffade henne.. sist var på min tjejkväll när vi firade att jag hade fyllt år, och det är över en månad sen, galet vad tiden går! 

Idag har jag och Marcus varit tillsammans i 2 år och 4 månader, tiden går fort!  :D

Aja, har inget vettigt att berätta, hörs sen!

13 November 2011

Hej!
Ska snart fara till mormor och morfar för att fira morfar på fars-dag! :)
Mamma är för söt, på paketet till morfar skrev hon "Make, pappa, morfar och blivande gammelmorfar"
hur sött var inte det? haha :D

har sovit dåligt inatt igen, la mig kanske vid halv 1 inatt men sov skitdåligt, så klev inte upp förrän vid 11 idag, galet.
ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, kanske ska byta gardiner ikväll.. hm.. vi får se!
Aja, ha en bra dag och GRATTIS till alla pappor där ute :D


tjah!

Har inte orkat blogga, varit med Marcus så har inte haft tid direkt, men tänkte berätta lite om min helg hittills,
igår for jag som sagt till stan, mötte upp Anton och Marcus och gick runt och kollade på kläder till Marcus.
Tillslut hittade vi det vi sökte, ett par jeans och en tjocktröja, kanon!
Lyxmiddag på McDonald´s och sen for vi till Ida i väntan på Tobbe, så när Tobbe hämtat upp oss for vi till bowlinghallen, bowlade i 1,5 timme och sen for jag och Marcus hem hit :)

Idag har vi firat Marcus med hans familj, gó-middag och mys :)
Är hemma nu, har sett film med mamma en stund men ska alldeles snart sova,
imorgon ska vi till mormor och morfar för att fira morfar på fars-dag, myyys :)

aja, hörs imorgon!


sådär

Är klar inför dagens lilla turné, kör på slappis-stilen idag, mjukisar, så skönt!
är ovanligt trött i hela kroppen, har sovit jättebra inatt men skulle säkert kunna somna om jag la mig nu, vet inte riktigt vad som är fel. :-P

aja, ville bara fördriva lite tid, hörs sen!

Vecka 31 (30+0)


Såhär utvecklas bebisen denna vecka:

Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

Det börjar bli lite trångt därinne och det är möjligt att bebisen inte längre rör sig lika livligt, eller på precis samma sätt. Men så länge den fortsätter vrida och sträcka på sig, så vet du att allt står väl till. Bebisen har en hel del växande kvar innan den föds – minst 900 gram.

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

Du har förmodligen gått upp i vikt 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.


11 Novemver 2011

Godmorgon på er :)
Idag är det första gången det är vitt ute, nog för att det bara är frost men ändå, det brukar inte vara frost klockan 11.00 på dagen? Kanske börjar vintern komma nu? Måste fixa en ny vinterjacka, kan inte stänga min, magen är för stor.. kul va?

Idag ska jag ta bussen som går vid 3 för att möta upp Marcus, han ska få sin födelsedagspresent men han måste följa med och välja, han ska få ett par jeans, för alla hans jeans är förstörda så lite kläder till honom ska det inhandlas idag!

Sen efter det ska vi fara och bowla med gänget för att fira Marcus födelsedag, så det kommer bli kul :) får se hur mycket magen är ivägen, någon som provat bowla med en ganska stor gravidmage? :-P

Aja, ska äta frukost nu, hejs!

10 November 2011

Godmorgon :)
Ligger i sängen och ska alldeles snart se veronica Mars, är inne på 3e säsongen nu :)
Har varit så duktig att jag har dammsugat nu på morgonen, så det är bortgjort iaf!

Igår hade vi föräldraträff och det gick bara bra, vi pratade om amning och fick se en film om hur de går till osv, sen efter föräldraträffen gick jag till mammas jobb, fixade biljetterna inför revyn och sedan blev det att luncha med Carina, mycket trevligt!

Gick ner på stan en snabbis efter lunchen men hittade ingenting så jag åkte hem till Marcus och efter det åkte vi hem hit och tjockade oss med pizza och muffins, så där har ni min dag!

Vet inte vad som händer idag, vi får se helt enkelt :)

Hörs sen!

8 November 2011

Hej på er, har inte haft tid att blogga men nu skriver jag!
Det gick bra på sjukhuset, det tog sin lilla tid, kom inte hem förrän halv 5 men då hade jag hälsat på broderskapet och handlat också, men hur som haver, väl hemma började jag att stryka alla barnkläder, så kring 20.00 va jag färdig med de, gissa hur mycket kläder det är? ..
Har börjat packa BB-väskan dessutom, lillans kläder är nerpackade, man vet ju aldrig när hon har bestämt sig för att komma ut, så det är lika bra att vara förberedd! :)
Inte för att jag tror att hon kommer komma på minst 7-8 veckor men som sagt, bättre att vara förberedd än att det blir kaos när hon väl vill komma ut :-P

Sen har jag legat och sett på tv och latat mig, ska alldeles snart sova :)
Ska upp till föräldra träffen imorgonbitti som börjar 08.00 så det blir ingen sovmorgon imorgon!
Älskling fyller år imorgon dessutom, så ska fira honom också :)

det var väl de jag hade att berätta för tillfället, ha det bäst! :)

tidsinställt

Hej på er!
som ni ser är detta ett tidsinställt inlägg, Är inte hemma så har inte möjlighet att blogga just nu.
Sitter faktiskt på sjukhuset, följde med som sällskap och tänker inte gå in på detaljer vad jag gör här, varför och med vem utan det tillhör mitt privatliv, så det får ni respektera. :)
Vet inte hur länge vi blir kvar här, det återstår och se men jag skriver när jag kommer hem :)


Magbilder v. 30 (29+3)



Fina bristningar va? you gotta love it.
Men ska inte klaga, min graviditet har varit underbar, har aldrig spytt, aldrig varit morgonillamående eller något liknande. Däremot har jag faktiskt mycket halsbränna, får lätt sockerfall och har börjat få foglossningar, men annars mår jag prima ballerina! :D
Att jag lätt får sockerfall är faktiskt ganska bra, för då måste jag sköta kosten och äta med jämna mellanrum, som jag annars aldrig gör :)


7 November 2011

Hej på er, vaknade för ca 30 min sen, jag vet att jag inte ska sitta uppe på nätterna men jag fick bara lov att se klart hela säsong 2 av Veronica Mars, sååååå braaa :D
Ska ändå upp ganska tidigt imorgon så då får jag vända tillbaka på dygnet :)

idag står det tvätt och strykning på schemat, började tvätta upp alla barnkläder igår, så fortsätter med det idag och sen ska jag städa undan på mitt rum, det lyckas alltid bli stökigt efter att Marcus har varit här en helg?
jag blir alldeles för lat för att  städa när jag är med honom, träffar honom bara på helgerna så man vill ju som vara social med honom då man kan :)

Måste läsa om amning också, vi ska prata om det på onsdag på föräldraträffen, så vi fick i läxa att läsa om det, haha. :)


6 November 2011

Hej på er!
Har inte orkat blogga, har varit med marcus hela helgen, myyys :)
Igår for vi till Eric och Ida, vilket var trevligt! :D

Idag har det inte hänt mycket alls, har legat och sett Veronica Mars, handlat och skjutsat hem Marcus :)
Ikväll ska jag se V.M men först ska jag äta rester från igår, smördegsinbakad fläskfilé... mumma! :D


tänkte att jag ska försöka slänga upp en magbild antingen ikväll eller imorgon, så ni får se min gó-mage, den är så mysig :D :D


bjuder på en gammal bild :)


hörs sen!


:)


V. 30 (29+0)


Den här veckan kommer bebisen att utvecklas såhär:

Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.


4 November 2011

Godmorgon :)

Ligger i sängen och har precis ätit frukost, ska lägga mig och se sista avsnittet av veronica mars på säsong 1, gaaaalet vad de är bra :D Love it! 

Får se vad som händer sen idag, så vi hörs mer sen! :)

åååååh

hur lyckas man se så fel? de va ju inge värsta pojkväns akademien ikväll.... suuurt. aja, då får veronica mars underhålla mig resten av kvällen, göttes, höj!

hejhå

Godkväll på er!
ligger just nu i sängen och vilar kroppen, är helt knäckt efter dagen, har knappt sovit något och sen har jag varit i full gång hela dagen. Marcus sover hemma inatt så jag får hela sängen för mig själv, så då kanske jag kan få sova några timmar men troligtvis så kommer jag inte få det. hatar när det inte går att sova, är ganska less.

Dagens höjdpunkt är att jag och mamma ska se värsta pojkvänsakademien ikväll, trodde de va i tisdags men de va ikväll juh! :D awesome!

Dagens bläää-punkt är att jag skulle ta ett varmt bad och njuta men efter ca 5 min gick de inte längre, blev svimfärdig och kände hur hela kroppen blev tung. så det blev att duscha i kallvatten för att få tillbaka kroppen, nåååådigt besviken..

måste försöka få i mig något, för varken magen eller kroppen vill hänga med för tillfället.

imorgon går jag in i vecka 30, hur fort har inte tiden gått egentligen? gaaalet :D


bjuder på en "gammal" bild :)




3 November 2011

hej på er, ledsen att jag inte skrivit tidigare, har helt enkelt inte haft tid!
Igår träffade jag Mimi på stan och sen mötte jag upp mamma, vi åt på Eurasia och gick sedan på klubbkväll på Village, hämtade upp Marcus har var med honom resten av kvällen!

Idag har vi varit på första föräldraträffen, såklart var vi det yngsta paret men det var inte så förvånat..
men det gick bra, alla var så glada och trevliga! :)
Efter träffen gick vi till mammas jobb och satt och pratade med henne en stund, sen gick vi ner på stan och har gjort bort lite ärenden, bland annat har jag varit på arbetsförmedlingen och försäkringskassan, så nu ska det skickas in papper!

Sitter just nu på mammas jobb och väntar på att hon ska sluta så vi kan fara och handla och sedan åka hem, min rygg tar död på mig för tillfället, usch vad jobbigt det är att gå mycket!

aja, en liten uppdatering fick ni er allt, hej så länge! :D

Hatar...

Jag HATAR halsbränna/sura uppstötningar....
det försvinner ju aldrig och dricker man samarin eller tar en rennie så försvinner det i typ 5 minuter men kommer sen tillbaka, fruktansvärt jobbigt...

Lillan har varit ovanligt lugn idag, har knappt känt av henne, hatar när de blir så..
känns som om något är fel då hon inte "talar om" att hon lever, men jag kanske bara inbillar mig?


Chokladmoussetårta med kladdkaksbotten



Botten:

100 G Smör
3 dl Socker
1 Ägg
1 1/2 dl Mjöl
3 msk Kakao

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Rör ihop socker och ägg, vänd i smör, mjöl och kakao.
4. Smörj och bröa en springform och grädda i 20 min.
5. Medan botten gräddas, gör moussen till tårtan.


Chokladmousse:

400 G Ljus choklad
5 Äggulor
4 dl Grädde

Gör såhär:
1. smält chokladen i vattenbad. Vispa under tiden upp äggulorna.
2. När chokladen har smält och svalnat något, rör i lite i taget i äggulorna.
3. rör tills du fått en glansig och fin smet.
4. vispa grädden och vänd ner i chokladsmeten. låt detta stå kallt MINST 1 timme.
5. Låt chokladbotten ligga kvar i springformen, tag fram den kalla moussen och fördela över kakan.
    Ställ kakan i kylskåp tills den skall serveras.




1 November 2011

Hej på er, inatt fick jag sova, så underbart skönt! :D
hela 8 timmar utan att vakna till helt!!!!

har sett på Veronica Mars och sen for jag till hem till Johanna och träffade henne en stund, :)

har inte mycket mer att berätta för tillfället, hörs!

RSS 2.0