28 April 2013

God morgon!
Elvira vaknade där kring halv 6 imorse, lika kul som vanligt.. Varför vaknar hon så tidigt?!
Kan det vara för att det blir så ljust i rummet?
 
I helgen har det inte hänt mycket, i fredags grattade vi min moster och min kusin som fyllde år och när vi kom hem tog jag det bara lugnt. Igår var vi däremot på trädgårdsmässan och jag måste skryta över min prinsessa som följde med och satt i vagnen i 2,5 timme utan något gnäll! Hon satt och tittade på allt folk, åt lite russin och frukt och var ganska nöjd med livet. :)
 
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, ska ta på oss lite kläder och gå ut sen hade jag tänkt, men först ska jag fara och jobba en sväng. :)
 
 

25 April 2013

Hej på er!
Elvira är på dagis som vanligt och jag har suttit och pluggat en stund. Sitter just nu och väntar på att Nadja och Wille ska komma hit, Nadja ska till tandläkaren så hon ska hämta upp mig så får jag passa Wille medans. :)
Sen i eftermiddag ska vi fira Marcus lillebror som fyller 9 år idag! Grattis till storkillen! :)
 
Elvira har fått för sig att börja vakna 05.00 på mornarna och jag måste säga att jag inte tycker att det är så kul.
Igår klev vi upp där vid halv 6 efter att hon pratat/gnällt i ca 30 min så det blev en lång dag speciellt eftersom jag blev uppringd om jobb, så jag fick jobba igårkväll. Inte så kul, men alla pengar man kan få behövs.
 
Imorse när hon började gnälla så kollade jag på klockan som visade 04.56 och jag lovar er, ingen har suckat så mycket som jag. Bara att kliva upp med en grinande tjej och göra välling. Som tur var lyckades jag få henne att somna om så jag skyndade mig att slänga mig i sängen och ta en nap. Sen vaknade vi inte förrän vid halv 7, då Marcus väckarklocka ringde. :) Skönt!
 
Nä nu ska jag skynda mig att stöka undan här hemma. :)

Diss nr 3.

Jag har tänkt på det här sen Elvira föddes och jag förstår fortfarande inte hur kan utsätta sitt barn för sådana här skador..
Nästan varje gång man åker ut någon stans, tex på Coop, ner till centrum eller någon annanstans så går mammor och röker samtidigt som de står med barnen? Jag har sett flera som går runt med barnvagn då barnet är vänt mot mamman och ändå går mamman med en cigarett i handen så all rök åker in i vagnen på barnet! Hur kan man göra så?!
 
Sen även de som röker bland andras barn också, det förstår jag inte heller.
Jag kommer ihåg en händelse när Elvira var bara några månader, jag var på stan med min mamma och min mamma skulle in till en glasögon-butik så jag valde att stanna ute så Elvira fick sova ute i luften och inte bli så varm. När jag sätter mig på bänkarna utanför butiken kommer 3 (tror jag det var, om jag minns rätt) ungdomar och sätter sig bredvid mig och börjar röka, FASTÄN DE SÅG ELVIRA.
 
Jag vet att jag låter som en surkärring, men man kan väl ändå visa respekt eller? Har folk inget vett bakom pannbenet? Nä nu ska jag avsluta detta inlägg innan jag blir ännu mer arg.
 
Som avslutning vill jag säga: VISA RESPEKT FÖR BARNEN!
 

23 April 2013

Hej!
I helgen har det inte hänt mycket, vi har mest bara varit hemma och tagit det lugnt. Däremot har jag skrapat ihop lite vuxenpoäng då jag har köpt min första diskmaskin! yey!
Känns så skönt att slippa handdiska allt.
 
Idag är det plugg som gäller men har tagit en break nu och ser på unga mödrar :)
 

Svar på frågor

1. Jag vägde hela 97 kg som mest under graviditeten och tappade 20 kg ganska fort men jag hade fortfarande ca 5 kg kvar till min startvikt. Jag gick däremot upp 10 kg till under Elviras första år men jag har tappat 9 av de kilona så nu har jag 6 kvar till min startvikt.
 
2. Jag försökte amma men Elvira förstod inte hur man skulle göra så jag gav upp tillslut.
 
3.Jag pluggar upp mina gymnasiebetyg nu på distans, vilket går bra, så vi får se vad som händer när jag är klar med det. 
 
4. Jag har mycket jag skulle vilja göra, bland annat jobba med barn och ungdomar som har det svårt men en av mina drömmar är att starta ett gym som anpassar träningen till personerna. Vill inte avslöja hela drömmen men  till exempel att man skapar olika träningsprogram för grupper som även är en stödgrupp, om man har ätstörningar, varit gravid, är gravid, har problem med olika kroppsdelar osv.
Ett träningsprogram som hjälper individerna att nå sina personliga mål, oavsett hur man är.
 
5. Marcus, min pojkvän, finns för Elvira och hjälper till.
 
6. Vi har som sagt fått en 3:a i Sävar så den 1 maj flyttar vi dit.
 
7. Elvira är en riktig blandning mellan oss, hon är ganska lik mig i personligheten och ganska lik Marcus i utseendet. Hon är en riktig tjurskalle och får hon inte som hon vill  eller om det inte går som hon vill blir hon förbannad. Hon är väldigt bestämd, en riktig "kan själv" - tjej. :)
 
8. Hon har inte haft vattkoppor än, men hon har haft tredagarsfebern. :)
 

Demi Lovato

Jag måste berätta att jag är sjukt imponerad av denna tjej!
En skådespelerska, sångerska och låtskrivare som drabbades av ätstörningar men som kom tillbaka på fötterna igen. Hon är en insprirationskälla för många unga och jag hoppas att hon fortsätter med det hon gör!
Här är en video från när hon var med i X-Factor :)
 
 
 
 
Som ni ser har hon två tatueringar på handlederna "Stay Strong" och hon tatuerade in dem för att det var
det som hennes fans sa åt henne under tiden hon var på rehab för sin ätstörning. Så nu vet ni det!
 

Diss nr 2.

Eftersom jag själv har ett sockerberoende är jag ännu mer anti socker när det gäller barn.
Jag läser en del bloggar om barn och många av dem som jag läser ger sina barn som inte ens är två år gamla massor med socker? Varför??
 
Ni som gör det, kan ni vara snälla och förklara för mig varför ni trycker i ert barn socker då ni vet att det inte är bra för barnet då det ökar sockerberoendet och bland annat ökar risken för övervikt?
 
Jag ska inte säga att Elvira inte får smaka, hon åt banankaka och sockerkaka på sin födelsedag och sen har min mamma, mormor och morfar gett henne lite sockerkaka om vi fikar det och fått smaka liite glass på en sked om vi ätit det, men självklart inte varje gång. Vi försöker att inte visa att vi ska äta godsaker men ibland går det inte att dölja. Hon har aldrig fått smaka godis utan hon får frukt, speciella  fullkorns kex för barn och russin som gófika istället. Jag vet att russin inte heller är jättenyttigt men hon äter så pass lite att det inte skadar. Hon vill nästan hellre leka med dem, haha.
Jag är hård när det gäller socker, jag vill inte utsätta henne för det nu när hon är så här liten och inte förstår vad det är för något.
 
 I sommar kommer hon självklart få smaka lite isglass, men då gör jag egen på hemmagjord saft med lite socker. :)
 
Tyck att jag är fjantig, men varför lära henne att tycka om socker?
 
så det är min diss och ni som har svar på varför ni ger dem socker får gärna skriva det här :)

Diss nr 1.

Jag har tänkt på det  här i över en vecka och jag är fortfarande förbannad på hur man kan vara så fruktansvärd iskall och elak.
Ni alla vet om lilla Engla, flickan som blev våldtagen och mördad?
Jag satt och läste på aftonbladet för ett tag sen och såg att Englas mamma hade gått ut med något, så av ren nyfikenhet började jag googla om Engla. Man hinner inte med allt som står i tidningarna så jag tänkte kolla upp vad jag hade missat och vad fasiken tror ni kommer upp så fort jag sökte på Engla?
 
Det kom som ett slag i ansiktet "Engla skämt"
 
så jag gick in på dessa hemsidor för att se vad i h-vete det var för något, och tror ni inte att folk har suttit och skrivit skämt om denna stackars flicka? Hur sjuk i huvudet får man vara??? Jag blev äcklad och förbannad över att man kan vara så okänslig och elak.
 
Det här inlägget riktar jag till dem som skapat alla dessa hemsidor, de som skrattar åt skämten och till de som ens finner det lite roande med dessa skämt.
Hur fan tror ni att Englas mamma mår? Tänk er själva om er dotter, syster, kusin, bästa vän eller en annan anhörig blir brutalt våldtagen och mördad? Hur skulle ni må då?
Tänk er den känslan, den frusterationen, ilskan, rädslan, sorgen, förtvivlan och allt vad man skulle känna. Ta sedan alla de känslorna, gångra dem 1000 gånger, hur skulle ni må då?
Jag kan lova er att Englas mamma mår 3000 gånger sämre än er ändå. Tack vare er.
Känns det bra? Tror ni inte att hennes mamma har gått igenom tillräckligt? Nä, ni måste göra hennes liv ännu sämre.
Jag vet att några av er som läser detta redan har sökt på Engla för att läsa skämten och visst, gör det. Men flinar du det minsta, riktar jag detta till dig med.
 
Engla var en vanlig liten flicka som inte kände till ondskan som finns i vår hemska värld och hon förtjänade inte det som hände henne. Hon förtjänar definitivt inte att bli ett stort skämt som får folk att skratta.
 
Så till er som skrivit eller känner sig skyldiga över detta, jag hoppas ni fått en tankeställare. Jag hoppas ärligt talat att ni lever ett bedrövligt liv. Ni förtjänar inte leva ett lyckligt liv.
 
 
 
 

17 April 2013

Hej!
Idag har jag en sån där dag då jag inte kan låta bli att vara irriterad på saker och ting.. så jag kommer skriva lite inlägg som kommer poppa upp för några dagar, bara för att få avreagera mig lite. Kommer även skriva lite gladare inlägg.
 
Det har faktiskt inte hänt så mycket sedan jag skrev sist förutom att vi har fått en lägenhet i Sävar så från och med den 1 maj bor vi i Sävar. Elvira får gå kvar på sitt dagis så om vi får något i stan behöver vi inte köra ut till sävar varje dag. :)
 
Som några av er har sett så har jag börjat träna igen, men jag måste vara ärlig och berätta att sockerberoendet har börjat komma tillbaka. Innan Elvira föddes var jag på god väg att bli sockerberoende, min största last då var Coca-Cola.. Efter att Elvira föddes levde jag på godsaker för att de höll mig vaken så jag utvecklade ett härligt sockerberoende som fick mig att tänka på socker konstant. Hemskt är bara förnamnet.. Jag gick först ner 20 kilo efter förlossningen men tack vare alla godsaker gick jag upp 10 kg igen och nu har jag äntligen tappat 9 av dem så jag är snart där jag var just efter förlossningen.
Jag har tränat 1 gång på 1,5 vecka och det blir lätt att gå till skafferiet och ta något gott att äta medan man pluggar. Men jag ska skärpa mig, jag får inte låta mig själv gå upp alla kilon jag lyckats tappa. Jag vet att jag klarar av det om jag bara ger mig attan på det.
 
 
Jag måste förresten få skryta om Elvira lite!
Hon har börjat prata och hon förstår så mycket!
 
Ord hon kan säga:
Mamma
Baba (pappa)
Mommo  (mormor)
öra (R-ljudet är mer som ett j)
Ack (tack)
Häh (Här)
Däh (Där)
Ej (hej)
 
sen förstår hon vart saker är, frågar vi tex vart hennes hand, mage, fot, tår och öra osv är någonstans pekar hon och säger däh eller häh.
Hon brukar ta skräp hon hittar, springer till köket, öppnar skåpet och slänger skräpet i papperskorgen.
Frågar vi om hon kan hämta sopen springer hon och gör det. Elvira är fruktansvärt duktig, jag är så stolt över henne!! :D
 
 
 

RSS 2.0