graviditeten inifrån



Mellan graviditetsvecka 21 och 27 så utvecklas din bebis känselsinne och de unika fingeravtrycken. Om du stryker eller trycker lätt på din mage, så kanske du känner att bebisen rör på sig till svar. Bebisen kan känna sitt ansikte och allt annat den kan nå nu, även navelsträngen och den kommer att fortsätta träna sitt känselsinne.

Kring vecka 23 kan din bebis svälja och snart efter det kanske du känner att bebisen hickar. Det är inget att vara orolig för, hicka är en normal del av utvecklingen och det är vanligt att bebisar har hicka flera gånger om dagen. I lungorna bildas miljoner små förgrenade luftrör, s k bronkioler. Otroligt nog, så övar bebisen redan andningsrörelser genom att andas små mängder fostervatten in och ut ur lungorna.

I graviditetsvecka 24 är det möjligt för bebisar att överleva utanför livmodern med hjälp av betydande medicinsk vård. Kring vecka 27 kan bebisens ögon öppnas av en reflex, men den kan inte se ännu. Läpparna har formats och den har små smaklökar på tungan. Bebisen väger nästan 900 g och är ca 35 cm lång. Nu är det bara en trimester kvar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig? class="formskugga"

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0