Kokos-Kolakakor
Botten:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vatten
1 msk vaniljsocker
Kolakräm:
75 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Garnering:
1 dl kokosflingor
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Botten:
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Rör i övriga ingredienser. Bre ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x25 cm.
Grädda i ca 30 minuter, kolla med sticka.
Låt svalna i formen.
3. Kolakräm:
Smält matfettet i en kastrull på medelvärme.
Ta grytan från värmen.
vispa i socker, vaniljsocker och äggula tills krämen går ihop.
4. Bre krämen över kakan och strö över kokosflingorna.
skär i fyrkanter och servera. :)
Kommentarer
Trackback