Underbara härliga fredag

Denna dag startade 05.00 för min del, vaknade först av mig själv och sen kom viran in och då var det inte ens lönt att försöka somna om. Efter att jag lämnat henne på förskolan åkte jag hem för att skriva mitt slutprov i människors miljöer och det kändes som att det gick bra, men vi får väl se vad läraren säger. 
Ska snart cykla och hämta tjoppalisa för att äntligen få starta helgen, busa , mysa och bara få må gott. 

Jag har slutat med socker, eller ja, inte helt. Jag försöker undvika socker så gott det går och väljer bort sockret om det finns något annat alternativ. En dag i veckan får jag äta något gott men trots att Marcus har varit på mig flera gånger denna vecka om att baka så har jag avstått men idag ska jag slänga ihop något smarrigt till efterrätt! 
De första dagarna helt utan socker är dock de allra värsta, tex som att inte ha hallonsylt i havregrynsgröten... Jag avskyr havregrynsgröt då jag tycker det påminner om tapetklister men äter det oftast en gång om dagen för att min kropp mår bra av det. Istället för hallonsylt har jag provat bär, kokos och kanel men inget gör gröten lika lättäten som sylten. Så om ni har några tips får ni gärna skriva dem i kommentarsfältet :) 


Ha en trevlig helg allesammans! 


protein milkshake

Eftersom jag bara dricker mjölk till frukosten och var inte så sugen på havregrynsgröt nu på morgonen så tänkte jag experimentera fram en version av nyttig milkshake och resultatet blev bättre än jag hade kunnat föreställa mig! 
 
 
Du behöver: 
0.75 dl proteinpulver banan och choklad
1 banan
1 dl fiberhavregryn 
2 msk chiafrön 
1 msk kakaonibs
Lättmjölk till önskad konsistens. 
 
Mixa alla ingredienser, häll upp i ett glas och njut! 
Ett tips är att ha bananen i kylen innan så den är kall, då blir drinken kallare. 

proteinsmoothie med smak av banan och choklad

Som rubriken lyder tänkte jag dela med mig av en smoothie som jag slängde ihop nu på morgonen. 
Jag kände för en lättare frukost idag så därför blev det en smoothie. 
 
 
 
Du behöver: 
1 banan
1 dl proteinpulver med chokladsmak 
2 msk chiafrön 
1 msk kakaonibs 
Osötad mandelmjölk till önskad konsistens. 
 
Mixa alla ingredienser, häll upp i ett glas och toppa med ytterligare 1 msk chiafrön. 

3 april 2015

För det första, glad påsk! 
För det andra, hur har er vecka varit? 
Vår vecka har bestått av det gamla vanliga, jag har pluggat, Marcus har jobbat och Elvira har varit på förskolan. Jag blev klar med veckans uppgifter tidigare än väntat så Elvira var hemma igår. Elviras gudmor och hennes son kom på besök på förmiddagen fram till ca 15.00 och efter det ville viran bjuda sin mormor, gammelmormor och gammelmorfar på påskfika så de kom förbi vid senare under eftermiddagen. 
När gästerna åkt hem kröp vi ner i soffan och såg pippi en stund innan viran skulle sova. En helt underbar dag!  
 
 
 
Marcus jobbar idag också från 11.30 till 20.15 så jag, Elvira och Mitzie blir upphämtade och ska åka till mina föräldrar under dagen. 
 
Trevlig helg! 
 

RSS 2.0