31 december 2011

hej på er, jag vet att jag har varit dålig på att blogga men har inte haft tid, har varit i Agnäs hos Marcus farmor och farfar så att sitta vid datorn har inte funnits med på världskartan, men hur som haver,
det har inte hänt särskilt mycket.
Vi har spenderat tid med Marcus farmor, farfar, pappa, lillasyster, styvmamma och styvsyster och vi ska snart fara tillbaka, kom hem en sväng igår för att fira mamma och pappa som firade 22 år som gifta igår :D

fattar ni att det är den 31a december??
Bara 19 dagar kvar tills beräknad förlossning, galenskaper!!
Imorgon börjar nedräkningen på riktigt!!

Jag drömde inatt att jag var inlåst i ett rum med olika syrgaser och grejjer för att det på något sätt skulle förhindra att förlossningen skulle starta. Bara för att det är den sista december idag, haha. Tror ju inte direkt att det kommer hända något idag men man vet ju aldrig. haha.

Marcus drömde att hon föddes idag så vi verkar vara lika smått nervösa båda två :-P

Åker som sagt och firar nyår i Agnäs men kommer hem imorgon igen, ska till barnmorskan på måndag morgon :)

Aja, Hoppas ni alla har haft en bra helg, ta det lugnt med alkoholen ikväll och ha en riktigt trevlig kväll gott folk! :D





GOTT NYTT ÅR PÅ ER! :D


Vecka 38 (37+1)


Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor.
Bebisens inre organ finns på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.

Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus. De flesta barn av afrikanskt eller asiatiskt ursprung har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln, men den exakta nyansen visar sig inte förrän efter sex månader till ett år.


27 December 2011

hej på er, har spenderat de senaste dagarna med Marcus så har inte suttit vid någon dator därav inga inlägg.
Igår for vi till stan och kollade in rean på ersboda, jag köpte 2 par byxor till lillan och marcus köpte en mössa + tusser till henne :)
sen på kvällen kom Arash, Malin och Tobias förbi så vi hade lite film-mys med gotta :)

Idag har jag varit hos barnmorskan, blodtrycket är fortfarande högt men det ser stabilt ut och är ingenting vi behöver oroa oss för just nu eftersom vi fick veta i fredags att allt var normalt osv, så ska tillbaka på måndag igen :)

Mamma och jag for till Maxi/strömpilen och kollade in rean där, så jag köpte 2 par sockar, 2 bodys och en mössa och mamma köpte en dress med byxor + tröja, 2 par sockar och 1 body ink. mössa :D
Tack Mamma :D <3

Detta köpte jag idag:

Det mamma köpte idag:

För er som inte ser står det "Mum and dad´s little princess" på bodyn :D

Det jag köpte igår:

och såklart det Marcus köpte igår:


sådär, nu ska jag slänga på greys och slappa, hörs sen :)


25 December 2011

Goddag! :)
Idag har det varit full rulle, for till stan och handlade med pappa och sedan har vi hjälpt mamma med att fixa inför julmiddagen som vi alltid har på juldagen, så mysigt :)
I år är det mormor, morfar, rune, farmor och peder som kommer och äter med oss, sedan blir det nog att ligga och slappa i soffan och äta massvis med godis, åh vad jag älskar julen! :D

Speciellt då man får äta hur mycket godis man vill... (A)

Hörs sen :) !

24 December 2011 - Min julafton

Godkväll! :)

Min dag har faktiskt varit riktigt mysig!
När jag klev upp imorse var mamma redan vaken, så jag värmde på tomtegröt och satte mig i soffan och åt den till tv´n. Efter frukosten öppnade jag och Findus (en av våra katter) paket och ja, våra katter får julklappar!
Hur som helst, när det var gjort såg vi mysteriet på greveholm, dock somnade jag och mamma från och till enda fram till kl 12.00, haha.
Mamma for tidigare till mormor och morfar för att hjälpa till med allt så jag hoppade in i duschen och gjorde mig i ordning, storebror kom hem också och var här ett tag :)
Sen så kring 14.40 for vi till Mormor och morfar.
Moster med familj kom just efter 15.00 någongång och då var det middag, oj så man åt!
Kom hem typ 20.00, vi öppnade alla paket från familjen + farmor och farbror här hemma så det blev vår sysselsättning och sedan såg vi klart mysteriet på greveholm :)
Så nu har vi sett klart hela julkalendern, haha. :)
Vi har suttit tillsammans och myst framför tv´n tills nu med massa godis och annat gotta :D

Fick en UNDERBAR klocka av mamma och pappa, oj vad jag älskar den!
sen fick jag andra kanonbra saker!
tex av min bror fick jag 12 filmer, så nu har jag sysselsättning ett tag, haha.
sen så fick jag ju presentkort och pengar osv också :)


Nu ska jag lägga mig och se Greys en stund innan det är dags att besöka
John Blund, hoppas ni har haft en kanonbra julafton!
GOD JUL TILL ER ALLA :D :D :D


fråga

Fick en fråga om vi har bestämt namn än och svaret är nej, det har vi inte.
Vi har pratat om några namn men inget är bestämt utan vi får se när hon väl kommer :)

Några jag har funderat på är
- Minnah
- Alicia
- Sophia
- Emmie

Har du några förslag?
Kommentera det gärna isåfall :)


Vecka 37 (36+0)


Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är upp till 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar med blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls. A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).

Ungefär vid den här tiden börjar många kvinnor bli oroliga för att de inte kommer att känna igen när förlossningen börjar.


23 December 2011

hej, denna dag har varit tokig.

Allt började hos barnmorskan..

For till barnmorskan halv 10, trodde att det bara skulle ta 10 min men icket, en halvtimme senare kommer jag ut därifrån. Enligt mamma var jag helt vit i ansiktet.
Barnmorskan påstod att lillan inte växer som hon ska enligt kurvan (hon låg på gränsen till utanför den nedersta linjen) , att jag hade svullit upp i ansiktet, lillan hade inte rört sig sedan igårkväll och mitt blodtryck var fortfarande lite högt, så hon försökte få tag i en tid på specialistmödravården, men de svarade inte så hon skulle ringa upp mig senare.
Det hann bara gå kanske 10 min så ringde hon, fick en akuttid på förlossningen för att kolla upp vad som var fel, så jag ringde Marcus och sen bar det av till sjukan.
Väl där så gjorde barnmorskan tester som såg bra ut och halv 12 fick vi träffa en annan läkare som skulle göra ett ultraljud.

Det fanns Inget som tydde på att lillan inte växer som hon ska, enligt honom ska hon väga ca 2,8 kg nu och beräknas väga ca 3,6 när hon föds så undernärd är hon då inte och ingenting tydde på att det var något fel.
Det visade sig att lillan ligger som en ostkrok och det är därför det var så svårt för min barnmorska att mäta magen, men som sagt, ingenting var fel och lillan mår bra! :D

Fick också veta att det är 100 % säkert att det är en liten Flicka så nu vet vi det. :D

Detta var den absolut bästa julklappen någonsin, vi som har gått och varit fruktansvärt oroliga för henne dag som natt! Underbart!!


Ser ni? Försökte fixa en bra bild men det är lite svårt. :)
Vår älskade lilla tös <3


22 December 2011

godkväll, kl är 01.08 nu när jag börjar skriva det här men jag räknar det som om det fortfarande är den 22a.

Har inte kunnat blogga, har varit i Agnäs hos Marcus farmor och kom hem idag :)
det gick bra hos tandis igår, de hittade inga fel så ska vänta och se om smärtan försvinner.
Har haft det jättemysigt i Agnäs, det känns som hemma när man är där, jag trivs fruktansvärt bra där ute! :) :)

Efter att vi kom tillbaka till stan fixade jag och mamma sista julklapparna, har slagit in dem och bara slappat resten av kvällen.
Imorgon blir det möte med barnmorskan 09.30 så vi får se vad hon säger.
Igår/idag har mina fötter varit fruktansvärt uppsvällda, värre än någonsin.
Det började "glittra" framför ögonen på mig igår igen, så det kan inte vara så bra..
men lillskruttan har legat och rört sig som en tok så jag vet iallafall att hon lever, tur det!!!

Hoppas på det bästa imorgon!
Aja, ska sova nu så vi hörs,

hej

For som sagt till stan, lunchade med mamma och moster och tog bussen till sjukhuset, de hittade inget större fel förutom att de var för mycket fyllning i tanden så det slipade de bort och skulle det inte smärtan gå över så skulle jag ringa in imorgon, vilket jag måste göra, smärtan har knappast försvunnit.
Så vi får se vad som händer.

Imorgon är det även tänkt att jag och Marcus ska åka till Agnäs, hans pappa och lillasyster har kommit upp och marcus ska fira jul med dem där så vi hade tänkt att åka dit imorgon :)
Blir kul att få träffa dem, det var väl ca 6 månader sen sist?
Själv åker jag isf hem på torsdag igen eftersom jag ska till barnmorskan på fredag morgon :)


Lista V. 36

Du vet att du är höggravid när:

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..- han sover hemma, kanske är därför han gör det? (A)
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut. - halvt, däremot har jag fått hoppa in i bilen när föraren kört ut från parkeringsfickan, tar mig inte in i bilen ibland..
- Du behöver hjälp när du ska ta dig ur bilen. - ENVIS
- Det inte längre hjälper att ”smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån. 
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp. 
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören. - har uggs, annars hade jag behövt hjälp
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
-
När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan. - inte från soffan eller sängen men från golvet har det hänt.
- När man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.
-
När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig. 
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga ”kärrningskorna”

- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan - Om jag äter ensam så ja..
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.

- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat…
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner. 
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion. 
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..

- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande…
- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå. 
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen. (har inte lyckats träffa magen när jag ska låsa dörren men däremot har jag gått in i dörrar med magen..)
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar


20 December 2011

Godmorgon!
Har varit vaken sen halv 7, vaknade av att jag var hungrig.. bra va?
Aja, har legat och sett Grey´s och har precis gjort mig klar, ska väl slänga på ett till avsnitt nu innan jag åker :)



Vet dock inte vad jag ska göra tills jag ska vara hos tandis men jag hittar säkert på något kul =)
Aja, hörs sen :)

godnatt

Godkväll, nu har vi varit duktiga här hemma!
har inte gjort något fram till middagen, tog hand om tvätten men annars har jag legat i sängen och sett Grey´s Anatomy, är inne på 3e säsongen nu, hihi. ska börja se avsnitt 15 nu snart.. haha.

Det jag tänkte berätta var att jag och mamma har gjort 4 olika sorters julgodis, ischoklad, snöbollar, fudge och tomtenougat + att vi har slagit in i princip alla julklappar, jag har 2 stycken kvar att slå in sen är allt färdigt :)
Visst har vi varit hurtiga? :)

Nu ska jag fixa fika och slänga mig i sängen och se greys, blir en tidig kväll, ska upp med bussen imorgon, har tid hos tandis kl 14.10, ska bli underbart att kunna äta som vanligt igen :-P


Aja, hörs :)

Magbilder V.36 (35+3)


19 December 2011

Goddag!
Hade tid hos barnmorskan 09.30 idag så åkte med mamma där kring halv 8, skönt.
hur som helst, allt utom blodtrycket såg bra ut idag, det var härligt att höra men dock har blodtrycket stigit ännu mer så nu blir det att vila och sedan åka tillbaka på återbesök på fredag 09.30, så då får vi hoppas att det ser bättre ut då! :)

Såg att Moa ville att jag skulle lägga upp några magbilder så jag fixar det senare, sitter just nu och väntar på samtal från folktandvården, var där i november för att fixa ett hål som knappt var ett hål och nu kan jag inte äta på den sidan, för jag har ont i tanden som de skulle vara så snälla och laga för att jag INTE skulle få ont senare. Bra va?
så irriterande..

aja, skriver mer sen :)


18 December 2011

Hej :D

Har inte haft tid förrän nu, sorry för det :)
Hur som helst, for till stan och handlade med mamma, for sedan en sväng till mormor och morfar och sitter just nu och väntar på middag :)

Lovade att lägga upp bilder på sakerna lillskruttan och jag fick igår, men ni får ursäkta bilderna, lyckades inte få till dem bra. haha.



Som ni ser är det mycket saker :)
4 par byxor, 3 bodys, 3 par sockar,
2 par vantar, 1 mössa, 1 åkpåse, 1 overall, 1 huv-tröja,
1 mobil och 1 filt som Nadja har stickat :)

TACK IGEN! :D


17 December 2011

Jag har världens bästa och finaste vänner man kan önska sig!
Idag skulle jag på "jul-mys" hos Josefina men när jag kom dit hade hon och Nadja fixat en liten babyshower för mig, åh så mysigt det var!
På bordet var det en stor hög med paket och Josefina hade bakat plus att hon bjöd på middag, så underbart! :D :D

Tänkte visa er alla sakerna imorgon, orkar inte fixa det just nu :)

Tjejer, ni är helt underbara, tack för allt, love!! :D

vecka 36 (35+0)


såhär utvecklas bebisen denna vecka:
Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens.
Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.


16 December 2011

Hej!
hur kul är det att det är 2 plusgrader ute idag.. värt.
Aja, igår tog jag mig en riktig slappardag, låg i sängen enda tills mamma kom hem där kring halv 7 (?) men sedan efter maten blev det storstädning av köket, så vi höll på i 2 timmar och städade men fint blev det, så duktiga vi är :D

Idag har det inte hänt mycket alls, mamma och pappa ska göra om köket så han som de ska beställa köket av var hit och kollade hur det såg ut osv, så nu är planeringen av köket snart klar :)
Har precis kommit hem från stan, pappa skulle skjutsa mamma till jobbet och handla så jag följde med bara för att få lite luft och komma ut en stund :)

Juste, började se första säsongen av grey´s anatomy igår och hade sett klart alla 9 avsnitt igår också.. haha.
dags att börja på säsong 2 idag då (A)

aja, hörs :)


15 December 2011

Godmorgon!
Jag har fått sova ganska mycket inatt, otroligt skönt!
Har fått order från mammsen att ligga i sängen/soffan och ta det lugnt idag så måste hitta något att se..  tips någon?

är fortfarande sjukt trött, huvva. somnade i soffan klockan 21.00 igår.. duktigt va? haha.
brukar inte somna så tidigt men var helt knäckt igår. :-P

aja, hörs!

hemma

Mötet hos barnmorskan gick bättre idag, proverna såg bättre ut så måste inte tillbaka förrän på måndag men blir jag däremot dålig innan dess blir det att ringa in men det får vi hoppas att jag inte blir :)
Så nu blir det vila och ta det lugnt så kanske det här går över, känns faktiskt riktigt bra! :)

Marcus ligger just nu och halvsover i soffan och mamma lagar mat, hm, vi får se vart kvällen tar oss helt enkelt :)

Hare bäst!

redo


Nu är jag redo för att åka till stan, hörs sen :) !


14 December 2011

Godmorgon :)
Igår följde jag med mamma och pappa för att kolla in nya köksluckor och efter det tog jag bussen upp till Johanna, hennes mamma fyllde år igår så fick gratta henne också :)
Marcus följde med hem igår också, så vi for till mormor och morfar på Lucia-fika och sen blev det sängen, har dock knappt sovit något inatt, har varit allt från en smaskande pojkvän, sparkande bebis, sura uppstötningar, värme, ja allt möjligt så klockan 05.00 gav jag upp att sova i sängen så la mig i soffan men väcktes 45 min senare av Marcus så då var det bara att kliva upp :P

Idag ska jag till barnmorskan halv 12 för att ta nya prover och sen ska jag möta upp mamma för att luncha med henne och sedan följa med henne till sjukhuset, så där har ni min dag :)



julmys

Besöket hos barnmorskan gick väl inte så bra, resultaten på proverna var sämre igen så nu blir det att vila ännu mer, typiskt. Trodde det var på bättringsvägen men icket sa nicke. Blir återbesök på onsdag igen.

Iaf, sen jag kom hem har jag haft lite julmys med mig själv, har slagit in julklappar, lyssnat på julmusik och sitter just nu och fikar saffransbullar med kall mjölk.. nam nam! :D

Ska väl slänga mig i sängen och se någon film :)

Hörs sen :)

12 December 2011

Godmorgon på er.
Inatt har jag sovit till och från, men har fått mig några timmars sömn iallafall, skönt.
Har precis ätit frukost och ligger i sängen, funderar på att göra mig i ordning så jag är klar för att åka till barnmorskan men det kändes lite väl tidigt..
Ska vara där 11.30 så ska nog vänta en stund till :)

Det är -16 grader här idag! Galet, nu börjar den riktiga vintern :D


11 December 2011

Hej på er, hade inte tid att blogga igår :)

Varning för långt inlägg!

Igår: Iaf, Jag, Mamma och Moster for på Forslundas julmarknad, mysigt! Mycket bättre än Gammlia, men hur som haver, handlade dock ingenting men fick 4 par sockar av mamma :)
Kan knappt ha sockar, mina fötter/vrister har svällt så mycket att alla sockar är små, kul.

Efter julmarknaden for vi ner på stan och mötte upp kusinvitamin Emilie, gick runt och kollade på stan och sedan tog vi en fika och åkte hem :)

Väl hemma började jag och mamma med maten, som sagt, mamma och pappa skulle ha gäster så vi hann precis klart med maten då de kom :)

Sen så låg jag i en hemsk huvudvärk från efter middagen till kanske 22.00 - 22.30 någongång, vet inte vad klockan var men hade starka känningar av huvudvärken redan där vid 3 så tog en alvedon då och en vid 20.00 men den släppte inte = resultatet blev att ligga gråtandes i mammas säng men som tur var släppte det så det gick ju över, men huvva, värsta huvudvärken någonsin...

Idag: Bakat saffransbullar med mamma, fikat på klubbis, varit på coop och blomsterlandet med mamma och mormor och Nu : Ligga i sängen och ta det lugnt :)

Så mycket har hänt i helgen, imorgon blir det möte med barnmorskan igen, får se vad hon har att säga.
Hoppas att allt är som det ska :)

hm, tror det var allt, :)

godnatt

har verkligen inte hänt mycket idag, städat och tagit det lugnt :)
Har legat och sett Idol nu ikväll, tycker faktiskt att Amanda förtjänade att vinna fastän jag inte klarar av hennes röst, men men. :)

Imorgon blir det julmarknad, mysigt! :D

Säger godnatt nu! :)


Bästa julklappen någonsin?



Ni måste se den, usch vad flickan är gullig!

Vecka 35 (34+0)


Såhär utvecklas bebben denna vecka:
Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar värk och spänning i slutet av graviditeten. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.


9 December 2011

Godmorgon på er, ja jag vet att klockan är snart 12 men har knappt kunnat sova tack vare en liten krabat i min mage som har legat och sparkat mest hela tiden.. lite småjobbigt men samtidigt mysigt.. haha.
Sen när jag väl somnat på riktigt väcker en av våra katter mig, underbart. Då var klockan typ 05.55 men som tur var somnade jag om så fort jag la huvudet på kudden igen, skönt!

Idag står det städning på schemat och sen får vi se vad som händer, mamma och pappa får gäster imorgon och vi kommer inte hinna städa imorgon så det får bli dagens syssla :)


tagg

Man ska verkligen inte sitta och titta på tatueringar, nu är jag jätte sugen på att göra en till, åh typiskt..
har sedan länge tillbaka bestämt att den dagen jag får barn ska barnets namn stå någonstans på min kropp och nu har jag nog bestämt ungefär hur den ska se ut och vart den ska sitta, TAGG!
Jag tror att den kommer bli jättefin när jag väl gör den, kommer nog ta ett bra tag innan dess men man kan ju alltid börja planera så man inte ångrar sig, eller hur? (A) :D

Och nej ni får inte veta hur jag har tänkt mig, det är min lilla hemlighet ;)

nam nam


Håller ni inte med mig om att knäck måste vara bland
det godaste julgodisen som finns? :D

Unnar mig lite knäck till min filmstund, mys :)


8 December 2011

Hej på er! :)
har inte gjort något speciellt idag, bara tagit det lugnt och vilat :)
har legat och sett på 2 filmer hittills och varit ute en stund på gården, riktigt härligt väder ute idag!! :)
Funderar på om jag ska slå in lite julklappar idag, men kanske tar det imorgon istället, vi får se :)

hur kan man vara trött när man bara vilar och sover hela tiden? knepigt..

Någon som kan tipsa om någon bra serie som jag kan börja se? :D
Är helt utan ideér..

aja, hörs :)

Juuuul


Visst ser det mysigt ut?
Nu får det mer än gärna vara jul :D

Jag insåg en sak nyss, det är bara 43 dagar kvar
till beräknad förlossning.
Anar ni hur koooort tid det är?
tänk er, i helgen är det full rulle.
v. 50 är det möte med barnmorskan + julklappsfixande osv
v. 51 är det ett möte till med barnmorskan plus att det är "julaftonsveckan"
och v. 52 är det nyår
och sen är det bara 19 dagar kvar :O aaah, galet :D


7 December 2011

Godmorgon!
har nästan precis kommit hem från barnmorskan, hade tid halv 9 imorse..
Iaf, idag såg proverna bättre ut än i måndags men har fått order att vila, vila vila och sedan komma tillbaka på måndag för nya prover :)
så nu blev det ingen bullbak heller, vet inte vad jag ska hitta på idag, kanske se mysteriet på greveholm? hm, vi får se :)

Snacka om att det är långtråkigt att sitta här ute i skogen helt ensam, det är jag och katterna, vilket liv, haha.



aja, hörs sen :)


Smileys

Marie ville veta hur man får smileysar på bloggen och istället för att jag ska skriva ut hur man gör, så lägger jag upp en länk från sidan där jag fixade mina smileysar. :)

Hoppas du förstår :)

Smileysar:

http://www.bloggdesign.nu/?p=articles&c=1&id=45


6 December 2011

Godmorgon!
ja jag vet, det är mitt på dagen men jag har sovit till halv 12, galet skönt.
Somnade just efter 00.00 inatt och vaknade 11.30 idag, sköööönt!

Idag händer det inte mycket, ska ligga och ta det lugnt hela dagen hade jag tänkt, så det blir nog ett film-lan eller något :)
Såg klart säsong 6 av sex and the city igår... så nu måste jag hitta någon ny serie att se, värt.
aja, har inte mycket att berätta, hörs sen!

ursäkta.

Jag ber om ursäkt för alla smileysar som dyker upp hur som haver, mitt i meningar osv, men det är något fel på blogg.se för jag har inte skrivit dit dem, så iaf, ursäkta för det!

Helluu

Hemma nu.
Hos barnmorskan gick det väl sådär, måste tillbaka på onsdag och göra nya Prover. Dagens Prover såg inte så bra ut så nu ska jag lyda barnmorskans order, vila, vila och vila. Sen får vi helt enkelt hoppas att det blir bättre!
Hoppas det!
Lillans hjärtslag var bra iallafall och det är tur det, så länge hon mår bra så kan jag andas!


Lunchade som sagt med mamma och sedan mötte jag upp Nadja, så vi har gått runt och köpt lite julklappar :)
Mysigt!

Ligger just nu i sängen med riskudden och ska se sex and the city så vi hörs senare! :)


5 December 2011

Hej!
Har gjort mig i ordning för att åka med bussen för att sedan träffa barnmorskan kl 11.00 :)

Vet ni vad? DET FINNS SNÖ NUUU :D :D
Imorse när jag klev upp så var det helt vitt ute, såååå mysigt :D
Nu får vi hoppas att snön inte smälter/regnar bort !!!

Efter att jag varit hos barnmorskan ska jag luncha med mamma och sedan gå på stan och göra bort lite julklappsärenden, mysigt :)

aja, hörs sen :)

Vecka 34 (33+2)


Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av smärta i höfterna och läs om våra självhjälpsåtgärder.


4 December 2011

Hej!
Förlåt för dålig uppdatering i helgen, har inte haft tid eller ork att blogga!
tänkte berätta om min helg lite snabbt, har varit fullt upp!
I Fredags så var det städning och julbakning som stod på schemat, så nu finns det knäck och chokladkola för fulla muggar, haha. Marcus kom hit så vi satt och såg idol, tyckte inte att Amanda förtjänade att gå vidare -.- men det är ju bara jag.

Igår sov jag jättedåligt, så var helt knäckt, men ställde mig och bakade pepparkakor och gjorde delarna till ett pepparkakshus, så jag fick hjälp av mamma att sätta ihop det sedan och efter det skulle jag och Marcus dekorera det, hemskt säger jag bara. haha.
Satt och såg på Tv och tog det bara lugnt :)

Idag har jag, mamma, mormor och Marcus varit på julmarknader, först en i Tavelsjö, sen skjutsade vi hem Marcus och efter det for vi på Gammlia och gick på marknaden där, det enda vi handlade var godis, är det förvånat eller?

hm, ja där har ni min helg!


1 December 2011

Hej, ledsen för dålig uppdatering!
Har sovit jättedåligt inatt, så var helt knäckt imorse, låg som en strandad säl i sängen..
men iaf, for till stan, kollade julklappar och mötte upp Emmy och tog en fika med henne, mysigt!
Sen for jag och mamma och handlade, så i helgen ska det bakas!!

låg och såg på "A cinderella story" som gick på tv´n och sen har jag suttit och skrivit på ett papper, hatar när saker och ting inte går som man vill, men NU är jag äntligen klar, tack vare pappa som hjälpte mig!
Ska äntligen få krypa ner i sängen och sova, så vi hörs imorgon! :)


RSS 2.0